Telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cep telefonunuzu daha ergonomik şekilde nasıl kullanırsınız: Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine, ekranı okurken telefonunuzu çene hizasına veya biraz aşağıya kaldırın. … Mesaj veya e-posta yazarken, başparmağınız yerine diğer parmaklarınızı kullanmayı deneyin… •15 Ocak 2021
Telefonla konuşurken nelere dikkat etmeliyiz 5 tane örnek?
Telefonda etkili bir şekilde nasıl iletişim kurulur? Ses tonunuza dikkat edin. …Empatik olun. …3. Ne hakkında konuşacağınızı bilin. …Diğer kişiye güven verin. …Konuşmanızda olumlu olun. …Sürekli konuşarak diğer kişiyi dinlemeyin. …Alaycı ve anlamsız olun. …3. Suçlayana yaklaşın.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2020
Telefonla konuşmanın adabı nedir?
Konuşurken ahizeyi ağza yaklaştırmalı ve ahize ile dudaklar arasındaki mesafe 2,5-3 cm’den fazla olmamalıdır. Konuşma, sanki karşınızdaki biriyle konuşuyormuşsunuz gibi normal bir ses tonuyla yapılmalıdır. Yumuşak bir ses ve doğru ifade olmazsa olmazdır. Amaç, telefon görüşmeye açıkken bekleme modunda kalmasını önlemektir.
Konuşma adabı kuralları nelerdir?
Kelimeleri ve cümleleri doğru telaffuz etmeli, rencide etmemeli ve insanlara uygun ve çekici bir şekilde hitap etmelidir. Konuşmalar akıcı, eğlenceli, dinleyiciler için sıkıcı olmamalı ve bilgilendirici ve öğretici olmalıdır. Konuşmacı konuştuğunda dinleyiciler rahatsız hissetmemelidir.
Telefonun doğru kullanımı nedir?
Ergonomik açıdan bakıldığında, akıllı telefonu doğru şekilde tutmak ve düzenli aralıklarla mola vermek önemlidir. Telefonu göz hizasında tutmak boyun ve omuz bölgesindeki gerginliği azaltabilir. Ayrıca, ekran parlaklığını ayarlamak ve mavi ışık filtreleri kullanmak göz yorgunluğunu önlemeye yardımcı olabilir.
İletişim kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.
Konuşmanın kuralları nelerdir?
Etkili konuşmanın 7 yolu. Kendinizi hazırlayın. Etkili bir konuşma yapmak için öncelikle ne söylemek istediğinizi hazırlamalısınız. … göz teması kurun. … beden dilinizi doğru kullanın. … ses tonunuza dikkat edin. … konuşurken mesajdan uzaklaşmayın. … dikkat çekin. … çok fazla şey söylemeyin.
Telefonda görgü kuralları nelerdir?
TELEFON ADABI. “ADAB KURALLARI” 1-Telefonun en fazla üç kez çalmasına izin verilmelidir. 2-Telefon görüşme sürelerine dikkat edilmelidir, zaruri bir durum olmadıkça geç veya çok erken aramak uygun değildir. 3-Görüşmeler mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.
İletişim adabı nedir?
Birisiyle konuşurken yüzüne bakmak ve göz teması kurmak çok önemlidir. İyi konuşmanın en önemli ölçütlerinden biri de görgü kurallarına uygun olmasıdır. Buna gereken önemi vermezseniz, her şeye dikkat etseniz bile konuşmanız değer kazanmaz. Ayrıca konuşmaların saygı sınırları içerisinde gerçekleşmesi de çok önemlidir.
Telefonda konuşmaya nasıl başlanır?
Selamlamalar – ilk izlenim önemlidir. Kendinizi açıkça tanıtın ve konuştuğunuz kişiyi dostça bir şekilde selamlayın. Hemen konuşmaya başlamayın, giriş sözcükleri düşünün ve aramanızın nedenini belirtin. Konuştuğunuz kişinin adını duyamazsanız, konuşmanın sonunda değil, hemen konuşma partnerinize sorun.
Telefonu ilk kim kapatır?
Ve unutmayın: Telefonu kim açarsa önce o kapatır. Ancak, patronunuzla telefondaysanız, o açmadan önce telefonu kapatmayın. Patronlarınızı sekreter veya santral aracılığıyla aramayın. Rütbe ve statü olarak daha düşük olanların patronlarını ararken sekreter veya santral kullanmaları uygun değildir.
Telefonda iletişim nasıl olmalı?
Telefonda konuşurken sesiniz dost canlısı, nazik, kendine güvenen ve ikna edici olmalı, karşınızdaki kişiye yardım etmeye hazır olduğunuzu hissettirmelisiniz. İyi bir telefon görüşmesi, arada bir telefon olduğunu unutturur ve yüz yüze görüşme hissi verir.
Telefonla konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?
Telefonda konuşmak yüz yüze konuşmaktan daha zordur çünkü göz teması, yüz ifadeleri veya jestler yoktur. Onu selamladıktan ve ünvanını, adını ve soyadını söyledikten sonra, “Bir görüşme için müsait misiniz?” sorusuyla devam edilmelidir. Aranan kişi telefonu açtıysa: “Ben Ekin.” Cevap vermelidir:
Konuşurken görgü kuralları nelerdir?
Konuşmalarda nezaket ve görgü kuralları nelerdir? “Şişmansın, çökük görünüyorsun.” gibi insanları olumsuz şekilde eleştirmekten kaçının. “Çok güzelsin.” gibi motive edici ifadeler kullanın. Daha fazla makale…•17 Nisan 2024
İletişim sırasında uyulması gereken görgü kuralları nelerdir?
Kişisel İletişimde Görgü Kuralları “Teşekkür ederim” ve “lütfen” kelimelerini kullanın. … Esneme, öksürme, hapşırma vb. Bu gibi durumlarda ağzınızı elinizle veya kolunuzla kapatın. … Diğer kişiyle konuşmanızı bitirdiğinizde, konuşmayı sonlandırmak için geçerli bir neden sunarak konuşmayı sonlandırmalısınız.Daha fazla öğe…•7 Mayıs 2019
Telefona bakarken nelere dikkat etmeliyiz?
-Cep telefonlarını cebimizde değil çantamızda taşımalı ve vücudumuzdan mümkün olduğunca uzak tutmalıyız. Cep telefonunuz açıkken, kullanmadığınız zamanlarda bile radyasyon yaymaya devam eder. -Cep telefonu görüşmelerimiz günde yarım saatten fazla sürmemeli ve mümkünse kablolu telefonları tercih etmeliyiz.
Cep telefonu kullanırken ne yapmalıyım?
Cep telefonunun yaydığı dalgaların etkisi mesafe arttıkça azalır. Bu nedenle gerekmedikçe kalp, böbrek ve beyin gibi organlar çıkarılmalıdır. Bu nedenle konuşma kulaklıkla yapılmalı ve mümkün olduğunca baştan uzak tutulmalıdır. Kulaklık kullanılamıyorsa mikrofon açılmalıdır.
Cep telefonu kullanırken zarar görmemek için dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?
Nettel Gündem Cep telefonu satın alırken SAR değeri düşük telefonlar tercih edilmelidir. … Telefon görüşmeleri kulaklık kullanılarak yapılmalıdır. … Hamile kadınların cep telefonu kullanmaları önerilmemektedir. … Hala büyüme ve gelişme aşamasında olan çocukların cep telefonu kullanmalarına izin verilmemeli ve akıllı telefon kullanım yaşı geciktirilmelidir.Daha fazla makale…•28 Nisan 2020
Çocuklar telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
2- Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda cep telefonu kullanım yaşının ertelenmesi ve çocukların cep telefonu kullanmaması önerilir. Çocuklar cep telefonu kullanıyorsa cep telefonu faturaları kontrol edilmeli ve gerekirse uyarılmalıdır. 3- Hamile kadınların cep telefonu kullanması önerilmez.