İçeriğe geç

Cesamet Tıpta Ne Demek

Cesamet ne demek?

(ﺟﺴﺎﻣﺖ) i. (Ar. cesāmet) (Malzeme) Büyük olmak, ebat, büyüklük: Hatta bir kayığa alınacak müşteri sayısı bile gemicilerin kethüdası tarafından kayığın büyüklüğüne göre belirlenirdi (Sâmiha Ayverdi).

Cesamet nedir tip?

Cesamet marka adı altında satılan Nabilone, nöropatik ağrı için antiemetik ve yardımcı analjezik olarak terapötik kullanımı olan sentetik bir kanabinoiddir. Kenevirde doğal olarak bulunan birincil psikoaktif bileşik olan tetrahidrokanabinol’ü (THC) taklit eder. Cesamet marka adı altında satılan Nabilone, nöropatik ağrı için antiemetik ve yardımcı analjezik olarak terapötik kullanımı olan sentetik bir kanabinoiddir. Kenevirde doğal olarak bulunan birincil psikoaktif bileşik olan tetrahidrokanabinol’ü (THC) taklit eder.

Cerme atmak ne demek?

Tureng – tripping – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: tripping.

Çeşmim ne demek?

Çeşm-i zahm: Göz değmesi, nazar değmesi, hit-i ayn. Çeşm-i zânû: Diz kapağı.

Kannabinoid nedir tıpta?

Tıbbi kullanım. Tıbbi olarak, kanabinoidler kemoterapi, spastisite veya nöropatik ağrıdan kaynaklanan mide bulantısını tedavi etmek için kullanılır. Yaygın yan etkiler arasında baş dönmesi, sedasyon, kafa karışıklığı, kimlik kaybı ve halsizlik bulunur.

Cermet atmak nedir?

Seramik ile uygun bir metal malzemenin birleştirilmesi, kalıplanması ve sinterlenmesi ile ortaya çıkan son ürüne CERMET adı verilir ve metalin sağlamlığı ve tokluğu ile seramiğin ısıl direncinden yararlanılan bir seramik-metal karışımıdır.

Cereme ne demek TDK?

“Suç, günah, ceza” anlamına gelen “Cerîm” kelimesinden türemiştir. Türkçede “cereme”, bir suç veya hatanın sonucu olarak verilen ceza veya acı anlamına gelir. Kelimenin anlamı: Cereme, bir suçun veya yanlışın sonuçlarına katlanmak veya bir cezayı ödemek anlamına gelir.

Çepir ne demek TDK?

Anlamı: ‘Cebir’ kelimesi bir şeyi zorla yapmak veya mecbur etmek anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin iradesine karşı gelerek veya onu zorlayarak bir eylemi gerçekleştirmeye çalışma durumunu ifade eder.

Destim ne demek?

(ﺩﺳﺖ) i. (Farsça: dast) El: Söyleme ey zahit, ben yalan dinlemem / Destelerim gerçek bir rehbere bağlıdır (Sıkıntılı).

Cesmi yar ne demek?

Metinde köşeli parantez içindeki kısım, söz konusu gazetenin kopan kısmına karşılık gelen sözcükleri ifade etmektedir.

Nergis-i şehla ne demek?

Nergis-i Şehlâ etkileyici ve zarif görünüyor. Elinde altın bir kadehle güneşe doğru dönüyor ve baharı bekliyor. Bu sıfat nergise verilmiştir çünkü her zaman güneşi takip eder.

Cerem Osmanlıca ne demek?

(ﻻ ﺟﺮﻡ) sıf. (Ar. olumsuzluk eki lā ve cerem ‘ayrılmak, kopmak’ ve lā-cerem ‘ayrılması mümkün olmayan’) Şüphesiz, apaçık: Dosta ulaşan lâcerem durur ve düşer / Aşık hem sermest hem hammar olmalı (Yûnus Emre). Anını takdir edemedim sevgilim (Hoca Mes’ud).

Cereme ne demek TDK?

“Suç, günah, ceza” anlamına gelen “Cerîm” kelimesinden türemiştir. Türkçede “cereme”, bir suç veya hatanın sonucu olarak verilen ceza veya acı anlamına gelir. Kelimenin anlamı: Cereme, bir suçun veya yanlışın sonuçlarına katlanmak veya bir cezayı ödemek anlamına gelir.

Cemce ne demek?

Cemre, ilkbaharın başlangıcında her yedi günde bir; önce havada, sonra su ve toprakta sıcaklık artışının meydana geldiğine inanılır.

Cemse ne demek TDK?

I. (GMC [General Motors Corporation] marka adından) Askeri hizmette kullanılan bir kamyon türü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir